2015. jan 15.

Dirt 2 on the Wii

írta: MannyCalavera
Dirt 2 on the Wii

Képzelt beszélgetés lead developer és producer között

- Szia Stevie, mi a helyzet, hogy haladunk? Remélem nem azért vagyok itt, hogy megint a határidők témáját feszegessük...
- Hát, főnök, időben jók vagyunk, igazából technikai gondjaink adódtak.
- Technikai??
- Hát igen, az van, hogy próbáljuk leskálázni az engine-t a Wii szintjére, de miután nagy nehezen belekínlódtuk a fizikai modellt, egyszerűen nem maradt elég kapacitásunk szinte semmi másra...
- Steve, ne feledd, nekem üzleti hátterem van. Nem rég még kólát értékesítettem. Nekem az engine meg a fizikai modell az mást jelent. Magyarul légyszi.
- Az eredeti játékot nem ilyen gyenge hardverre tervezték. Becipőkanalaztuk a fizikát, vagyis az autók nagyjából ugyanúgy viselkednek, mint az eredeti platformon, de a grafikai megjelenítésre nem marad szufla a gépben.
- Vagyis? Nincs kép?
- De van, csak épp úgy néz ki, mint valami Dreamcast working title 1998-ból...
- Vagyis van kép?
- Persze hogy van, de ha megnézed...

dirt2_wii.jpg
- Ha van kép, akkor jó lesz.
- De főnök, hányás az egész! Nem beszelve a frame rate ingadozásról, hol hasít, hol meg diavetítés.
- Fogalmam sincs, miről beszélsz. Van kép, kész. Wii kormányt támogat?
- Ez a másik. Az eredeti fizikai modell nyomokban megmaradt, de ezzel a kormányos irányítással elég gáz. Amikor a Sega Rally-t írtuk..
- Működik?
- Igen, működik, de az van...
- Figyelj ide! Nem érdekel, hogy mi van! Mi a szart vársz tőlem? Hogy fújjam le az egészet és húzzam ki magam alól a saját projektemet? Szerinted miről szól ez az egész? A kicsi John meghallja a suliban, hogy a kicsi Ron otthon mekkorát kapart a Dirt 2-vel. Elviszi apát a boltba, hogy neki is kell a Dirt 2. De a kicsi John-nak csak Wii-je van. Szerinted apa vesz neki egy PS3-at, csak hogy Dirt 2-zön? Lószart! Jónapot! Van Dirt 2? Hogy milyen gép? Wii. Van? Nagyszerű, kérem! És ennyi! Senkit nem érdekel a fremrét meg az engine!
- Rendben van, főnök, határidőre megcsináljuk, ahogy kérted...

Szólj hozzá

wii fosport